Receptarnica

Recept je zgodba, ki se konča s srečnim obrokom.

Z vonjem po ljubezni

Da zadiši po hiši v vsej opojnosti kvalitetne kuhinje, so recepti tisti, ki nas popeljejo na zanimivo kreativno potovanje. Tukaj jih delimo z vami. Da bo pot lahkotna in destinacija vrhunska bodo poskrbele sestavine odličnih italijanskih blagovnih znamk.

Glavna jed

Žafranova rižota z mesnimi kroglicami in pecorinom

V kolikor ste bolj pustolovskega duha vas bo zagotovo navdušila malo drugačna žafranova rižota z mesnimi kroglicami, ki ji prav posebno intenziven okus doda ovčji sir Pecorino. Parmezan je seveda dobra alternativa, če vam Pecorino ne diši preveč.

Glavna jed

Parmezanova rižota

Za pravi italijanski pridih boste v svoji kuhinji nedvomno poskrbeli s parmezanovo rižoto. Da boste res navdušili s parmezanovo rižoto je med parmezani vseh sort treba izbrati pravega. In nobeden se ne more kosati z Parmigiano Reggiano.

Glavna jed

Provansalski zelenjavni rižev narastek

Da si pričaramo malo provansalskega duha lahko poskrbi provansalski rižev narastek, ki bo vaše brbončice razvajal s kremasto rižno osnovo in svežino bučk, jajčevcev in češnjevega paradižnika. Kaj je lepšega kot kosilo s pravim italijanskim pridihom.

Glavna jed

Paradižnik, polnjen z rižem

Le redko katero zelenjavo bi lahko označili za bolj italijansko kot je to paradižnik in le malokatera začimba nas bolj spomni na Italijo kot je to bazilika. Če paradižnik napolnimo z odličnimi riževimi zrni ter dodamo zelišča in zelenjavo pa je vse skupaj ena čudovita simfonija okusov.

Sladice

Rižev narastek z rikoto in čokoladnimi koščki

Ne glede na vse se nikoli ne bi smeli odreči koščka sladkosti. Rižev narastek ima to moč, da nas
bo popeljal naravnost v brezskrbno otroštvo, v kuhinjo naše babice a hkrati bo z rikoto in čokoladnimi
koščki dodal noto sodobnosti.