olio basso

OLIVNO OLJE BASSO

Od leta 1904

Tradicija, od očeta do sina že od 1904

Korenine našega dela so podobne našim oljkam: močne, globoke, pristne. Olju namenjamo enako pozornost, kot jo namenjamo svoji družini, saj od tam izviramo in rastemo.

Raznolikost izdelkov olj Basso izboljšuje okuse vsake jedi. Od priprave v kuhinji do surove začimbe, od preprostega kuhanja do lahkega cvrtja, najvišja kakovost olja spremlja katero koli vrsto hrane in zadovolji še tako zahtevne brbončice.

Najžlahtnejše olive​

Sledljivo poreklo in certificirani standardi​

Z ljubeznijo do okolja​

olio basso
Katalog izdelkov oljarne Basso
Vrhunski izdelki oljarne Basso so zbrani tudi v spletnem katalogu.

Ekstra deviško oljčno olje

Prefinjeno ravnovesje med močnim okusom in sadnimi, grenkimi, rahlo pikantnimi notami. Niz očitno nezdružljivih lastnosti, ki ustvarjajo edinstvenost neponovljivega okusa. Idealno za surove omake, juhe, pečeno meso, zelenjavo na žaru in bruskete.

Bio ekstra deviško oljčno olje

Olje ima saden okus srednje intenzivnosti z občutljivimi obstojnimi rastlinskimi notami. Grenak in začinjen po-okus se spretno ublaži s sladko prisotnostjo mandljevega okusa.

Pri pridelavi oliv, ki jih uporabimo za bio ekstra deviško oljčno olje je zagotovljeno, da pred ali med trgatvijo oliv ni bila uporabljena nobena vrsta pesticida. Iz najboljših oliv južne Italije.

Še posebej dobro za surovo začimbo vseh vrst hrane, namenjene otrokom, nosečnicam in starejšim.

Nefiltrirano ekstra deviško oljčno olje

Prepoznaven unikaten okus, uokvirjen v svežino olja, ustekleničenega takoj, ko pride iz mlina. Sadna duša, za katero je značilna prijetna vztrajna grenka nota.
 
 Močno prepoznavno, polnega telesa, zahvaljujoč prisotnosti dragocenih ostankov lupine in celuloze, ki ga obogatijo, priča o svežini oljk, iz katerih je bilo pridelano. Še posebej primerno na surovih jedeh, ki jih želite obogatiti z močnimi notami. Odlično pri stročnicah, brusketi, zelenjavi na žaru in mešanih solatah.

Aromatizirano ekstra deviško oljčno olje

Kakovost ekstra deviškega oljčnega olja obogatena z raznolikostjo okusov izbranih izdelkov. Čili, balzamični kis, rožmarin, česen, origano, jurčki, tartufi, bazilika, limona: uravnotežena kombinacija okusov, ki polepša katerikoli recept.

Klasično oljčno olje

Za popolno ravnovesje med okusom in organoleptičnimi lastnostmi je za to olje značilen intenziven sadni okus, ki ga spremlja rahlo pikantna nota. To olje je proizvod najboljših oljk treh držav Evropske unije Italije, Španije in Grčije. 


Zaradi svoje izjemne vsestranskosti lahko ta vrsta olja služi kot surova začimba za hrano na osnovi mesa ali rib, za pripravo omak ali juh ali za izboljšanje okusa zelenjave in prilog.

Olje iz oljčnih tropin

Pomake so "polnega telesa" kot rezultat stiskanja oljk. Olupke, jedrca in celulozo stisnemo in nato zmešamo z ekstra deviškim oljčnim oljem, da dobimo izdelek, bogat z organoleptičnimi lastnostmi. Zanj je značilna posebej visoka dimna točka in ohranja svojo nespremenjeno kakovost pri previsokih temperaturah.

Je olje, ki je še posebej primerno za hrustljavost pri pripravi fokača, kruha in piškotov. Zaradi nevtralnega okusa je še posebej primeren kot začimba in na žaru. Zaradi odpornosti na visoke temperature je idealen za pridobivanje lahke in zlato ocvrte hrane.

Ostala olja

Vsestranski izdelki, primerni za vse vrste receptov, bogati z vitamini in maščobami omega 3. Soja in riž, arašidi in koruza, grozdna pečka, avokado, sončnica in palma vsak od teh izdelkov obogati okuse na povsem oseben način in uspe zadovoljiti vsak okus, hkrati pa zagotavlja kakovost in lahkotnost.