RISSO GALLO

Od leta 1856

Italijanski kralj riža

Riž Gallo prinaša najvišjo kakovost italijanskega riža, pridelanega na riževih poljih Padske nižine. Prihaja iz posebej izbranih kmetij, luščen je na tradicionalni način ter skrbno izbran po principu »zrno po zrno«.

Paleta rižev Gallo prinaša tradicionalni riž, katerega »Gran Riserva« predstavlja gurmansko odličnost za restavracije z Michelinovo zvezdico, klasične sorte belega riža, izbrane izključno za kuhanje popolne rižote, rustikalni riž ter kombinacije riža in žit.

Kultura riža in rižote na najvišjem nivoju. Kakovostno, pristno in okusno. Za enostavno in hitro pripravo.

Edinstvene sorte riža

Nesporna kakovost

Trajnostna pridelava

ZA PREMIUM RIŽOTE iz trajnostne pridelave
Vse tri vrste riža so trajnostno pridelane in so poklon tradiciji – šestim generacijam strasti in kulture do riža podjetja Riso Gallo. Te sorte riža ne samo, da lahko ohranijo popolnoma skuhan slog »al dente«, temveč se tudi harmonično vežejo z vsemi sestavinami in ustvarijo okusno kremasto rižoto.
Trajnostno pridelan beli riž »Arborio« podjetja Riso Gallo je izjemno kvaliteten riž z velikimi polnimi zrni. Ves naš riž gojijo izključno na izbranih kmetijah v mestu Arborio in njegovi okolici, mestu na severu Italije, po katerem je riž dobil ime.


Čas kuhanja: 16-18 min
Trajnostno pridelan beli riž »Carnaroli« je kralj riža za rižote podjetja Riso Gallo. Gre za izjemno kakovosten riž z velikimi polnimi zrni. Prihaja izključno s 14 izbranih kmetij v okrožjih Vercelli, Novara in Pavia iz kmečkih hiš Lombardije , kjer je bil leta 1945 izbran kralj italijanskih sort rižote.


Čas kuhanja: 16-18 min
Beli riž »Traditional« je najbolj znan in priljubljen italijanski riž za rižoto z dolgimi in velikimi zrni. Ima močnato trnasto zrno in visoko vsebnost škroba, ki mu daje popolno ravnovesje med kremastjo in ugrizom, zaradi česar je idealen za tradicionalno rižoto.


Čas kuhanja: 16-18 min
Rustikalni polnozrnati riž
Črni riž »Rustico Nero Venere« je polnozrnat riž z naravno črno barvo, ki med kuhanjem sprošča značilen vonj sandalovega lesa in sveže pečenega kruha. Izvira s Kitajske, trenutno pa ga gojijo tudi v Padski nižini.

Znan je kot »prepovedani carjev riž«, saj naj bi ga zaradi svojih hranilnih in afrodizijskih lastnosti jedel le on. Vsebuje veliko mineralov, magnezija, fosforja in selena, ki so koristni za naše zdravje.


Čas kuhanja: 18 min
Rdeči riž »Rustico Rosso« je polnozrnat riž z dolgimi zrni in nedvomno pristno rdečo barvo, ki vedno ostane čvrst. Je riž z edinstvenimi lastnostmi, ki ga poznajo poznavalci po vsem svetu zaradi prijetnega, orehovega okusa in značilne teksture zrn.

Najboljši je začinjen z oljčnim oljem ali z omako na osnovi rib in paradižnika, odlično pa se poda kot priloga k mesnim ali zelenjavnim jedem. Posebej primeren je za ustvarjanje novih in izvirnih riževih solat iz različnih sestavin.


Čas kuhanja: 18 min
Polrajvi riž »Rustico Carnaroli« ima večjo vsebnost vlaknin v primerjavi z belim rižem, zato je odlična možnost, če sledite zdravi in uravnoteženi prehrani.


Čas kuhanja: 18 min
Za vsak dan
»Originario« je bel riž z majhnimi in okroglimi zrni, ki zahteva kratek čas kuhanja. Idealen je za katero koli vrsto juhe, pa tudi za gratiniranje, v kroketih ali kot osnova za sladice.


Čas kuhanja: 15 min
»Selezione Speciale« je beli riž z velikimi zrni, ki se zaradi velikega odstotka škroba zelo dobro kuha in na površini razprši le najmanjši del škroba, ki je potreben za nežno mešanje zrn ter rižoti daje mehkobo in kremnost.


Čas kuhanja: 15 min
Rižote z okusi
Edinstvena paleta pristnih aromatiziranih italijanskih rižot z značilno kremasto, okusno "al dente" teksturo. Rižota z okusom gob je pripravljena v 12 minutah samo z dodajanjem vode.


Čas kuhanja: 12 min
Edinstvena paleta pristnih aromatiziranih italijanskih rižot z značilno kremasto, okusno "al dente" teksturo. Rižota z okusom štirih sirov je pripravljena v 12 minutah samo z dodajanjem vode.


Čas kuhanja: 12 min
Edinstvena paleta pristnih aromatiziranih italijanskih rižot z značilno kremasto, okusno "al dente" teksturo. Rižota z okusom žafrana je pripravljena v 12 minutah samo z dodajanjem vode.


Čas kuhanja: 12 min
GRAN RISERVA
Vrhunski gurmanski riž, ki ga uporabljajo restavracije nagrajene z Michelinovo zvezdico.
»Gran Riserva« je riž poznavalcev in je idealna sestavine rižote za posebne priložnosti.


Čas kuhanja: 18 min
Gallo Guide je knjiga stotih najboljših rižot na svetu. Recepte za rižoto so pripravili kuharji najbolj znanih restavracij na svetu. Knjiga vsebuje recepte s čudovitimi fotografijami jedi.