Arborio je italijanski riž z največjimi zrni, pridobljen iz riža Vialone. Je odličen za rižote, ki zaradi visoke vsebnosti škroba postanejo lepo kremaste.
Baldo riž ima dolga, debela zrna s kristalno strukturo in je odličen za rižote in riževe solate.
Riž Balilla ima majhna in okrogla zrna z nizko odpornostjo na kuhanje in visoko viskoznostjo, zaradi česar je idealna za juhe, sladice in pudinge.
Basmati riž je kralj dišav. Sugestivno hindujsko ime za to sorto riža indijskega in pakistanskega izvora popolnoma opisuje značilno, nežno aromo, mešanico sandalovine in lešnika ter riža, ki je polepšal mize po vsem svetu.
Carnaroli riž je kralj italijanskih rižev in eden najboljših na svetu. Vsebnost škroba zagotavlja odlično ravnovesje med absorpcijsko sposobnostjo in odpornostjo na kuhanje. Zaradi prefinjenega okusa ga občudujejo vrhunski kuharji in začetniki, ker je izjemno zanesljiv.
Jasminov riž prihaja s Tajske in s seboj prinaša delikatno aromo jasmina.
Originario je riž s kratkimi zrni in visoko zmožnostjo absorpcije, ki je primeren za juhe, deserte, nadeve in ocrvte riževe kroglice.
Polfin riž Padano je s svojo visoko viskoznostjo idealen za juhe in timbale in je nadomestil sorto Maratelli, ki je bila v Lombardiji razširjena do osemdesetih let.
Parboiled je postopek, ki rižu omogoča, da med kuhanjem ohrani obliko in enaka hranila kot jih ima rjavi riž. Ime izhaja iz besede »partially boiled,« kar pomeni delno kuhano. Tradicionalno je postopek vključeval kuhanje riža na pari in nato sušenje na soncu, danes pa uporabljajo zelo napredno proizvodno tehnologijo, predno riž pošljejo v mline za luščenje in naknadno rafiniranje.
Patna je zvrst basmatega riža, ki uspeva v Zahodnem Bengaliju.
Zrna riža ribe so primerna za parboiling in za pripravo riža Pilaf, polnjenje paprik in paradižnikov.
Riz rouge je rdeči riž z dolgimi zrni in naravno rdečo barvo.
Čvrsta zrna sorte roma so primerna za kuhanje »suhih« riževih jedi, pečenega riža ali gratiniranega riža.
Sant’Andrea je fin riž z dobro konsistenco in sposobnostjo absorpcije. Uporabljamo ga za velik nabor jedi, od riževih solat pa do raznih narastkov.
Taraori je sorta Basmatega riža najvišje kakovosti, ki uspeva na gričih vznožja Himalaje.
Kot že ime pove, riž Thai označuje tajski izvor tega dolgozrnatega, kristalnega riža z začinjeno dišavo, ki se uporablja kot priloga k mesu in ribam.
Riž Venera je aromatičen, polnozrnat riž, ki se ponaša z naravno črno barvo. Izvira s Kitajske, kjer so mu pripisovali lastnosti afrodiziaka, zaradi česar je tudi dobil svoje ime. Danes ga gojijo v Padski nižini in je idealna priloga k čudovitim okusom rib in školjk.
Visokokakovostna polfino sorta riža Vialone nano je zelo priljubljena na območju Verone. Je idealen za kremaste rižote, saj zelo dobro vpije tekočino.