OLJE

Zgodovina globokih korenin je strast petih generacij.

V vsaki kapljici našega olja je zgodba o ...

Felice Bassu

ki je leta 1904 prečkal gore Salerna, da bi sveže nabrane oljke pripeljal v Serino v Irpiniji, kjer je spoznal ljubezen svojega življenja

Fedeleju Bassu

ki je z vztrajnostjo in veliko človečnostjo ustanovil "Basso Fedele e Figli", podjetju, ki mu je skupaj z ženo posvetil celo življenje

Sabinu Bassu

ki je majhno družinsko tovarno z iznajdljivostjo in pogumom preoblikoval v podjetje, ki izvaža v več kot 80 držav sveta

Fabriziju in Federicu Bassu

ki združujejo inovacije in tradicijo s hvaležnostjo in resnostjo.

Velika družina Basso

family_banner1_320px
Družina je tisto, kar nas vedno povezuje.
Ustvarjena sinergija je tisto kar presega preprosto delovno sodelovanje.
Luigi, Gianni, Filippo, Raffaele, Corrado so le nekateri izmed številnih obrazov in za nas neprecenljivih imen,
ki so se med seboj prepletali in pišejo strani naše zgodovine iz leta v leto.
Življenja se prepletajo še naprej v vsakodnevni izmenjavi lastnih vrednot in ciljev.
family_banner3_320px
family_banner2_320px

Postopek, ki ustvarja značaj

Izbiramo oljke iz celotne Italije, vendar jih tu v Irpiniji preoblikujemo in distribuiramo po celem svetu.

Obračamo se le k zanesljivemu dobavitelju. Tistemu, za katerega vemo, da mu lahko zaupamo. Z njimi se pogovarjamo in izbiramo najboljše nasade oljk, zato lahko zagotovimo, da nam ponudijo res najboljše. Zaupamo njihovi strokovni presoji, da oljke oberejo v najboljšem trenutku , ko so na površini delno obarvane in v kaši bistre.

Po zbiranju se nato preveri njihovo »zdravstveno stanje«, preden pot nadaljujejo do drobilnice. Tu se njihova pot konča, začne pa se tista, ki pride do vas.

Odstranijo se vsi listi, nato se olive 48 ur perejo in drobijo, dokler ne nastane oljčna pasta, ki se približno 20 minut meša v nadzorovani temperaturi.

V zadnjih dveh korakih bomo pridobili ekstra deviško oljčno olje in olje iz tropin, pridobljeno iz oljčne paste. Skoraj pripravljeno olje potrebuje le odobritev naših strokovnjakov, ki morajo preveriti njegovo kakovost. Najboljše olje lahko prihaja le iz najboljših oljk.

AA
AAF8267
AAF8313
AAF8286

Kako delamo?

SPOŠTOVANJE OKOLJA

Celotna proizvodnja varčuje z energijo in zmanjšuje vpliv na okolje.

SLEDLJIVO POREKLO

Vemo, od kod prihajajo vse naše olive.

NADZOROVANI PROCESI

Preudarnosti ni nikoli preveč zato v laboratoriju nenehno nadzorujemo procese proizvodnje.

CERTIFICIRANI STANDARDI

Previdni smo, da vsaka delovna faza spoštuje pričakovane standarde kakovosti.

ZAUPANJA VREDNI DOBAVITELJI

Poznamo način dela in vrednote svojih dobaviteljev in jim zato zaupamo.

OLJKE VRHUNSKE KAKOVOSTI

Olje Basso je narejeno samo iz najboljših oliv.

Kakovost na vaši mizi

»Dobro« je beseda, ki nam je všeč, ker ima več pomenov: »okusno« in »kakovostno«. In delamo na tem, da zagotovimo oboje.

Dobroto vam zagotavljamo z ekskluzivno izbiro najboljših oliv z najboljših oljčnih nasadov iznajboljših italijanskih regij. Olja imajo značaj dežele, iz katere prihajajo. Naj bodo pristna, občutljiva ali odločna – značilnost se odraža v okusu.

S svojo pozornostjo zagotavljamo kakovost na vsaki stopnji obdelave. Vse mora biti zdravo, čisto in narejeno z največjo natančnostjo, v skladu s pravili in zadovoljstvom strank. Zato združujemo moč tradicije in učinkovitost novih tehnologij. Z ustrezno certifikacijo skrbimo za vaše zaupanje.

Naš laboratorij

Zaupamo dobaviteljem in naši ekipi. Kljub temu lahko pride do napak, ki jih s prostim očesom ni mogoče zaznati, pa tudi če so to oči strokovnjaka. Ravno zato se zanašamo na teste laboratorija v našem podjetju, kjer poskrbimo, da niti najmanjše podrobnosti niso zanemarjene, od drobljenja oliv pa vse do stekleničenja olja.

Pristnost

Natančna analiza barve olja nam omogoča razumeti, ali je bilo olje pravilno obdelano in ali je že prezgodaj starano.

Nadzor tveganja

Na podlagi nadzora peroksidov, ki so odgovorni za poslabšanje stanja olja, lahko z gotovostjo določimo obstojnost izdelka.

Nadzor stanja ohranjenosti

Le popolnoma ohranjena olja zagotavljajo kakovost, ki jo nameravamo zagotoviti svojim strankam. To zagotovimo s preiskavo, ki ocenjuje oksidacijsko stanje.

Temperatura

Vosek, naravno prisoten na oljkah, se ne topi in se meša z oljem pri visokih temperaturah obdelave. Njegova prisotnost torej kaže, ali je temperatura pravilna.

Mešanice

Poskrbimo, da med izdelki ne pride do nenamernih onesnaženj. Pri tem nadzoru nam pomagajo Pomaga nam nadzorovati maščobne kisline, ki seo v različnih oljih skrivajo v drugačnih količinah in vrstah.

Nadzor fermentacije

Prisotnost plesni pomeni alarm za kakovost olja. Z uporabo neškodljivih snovi za ljudi jih lahko najdemo in določimo kakovost uporabljene surovine.

Nadzor kislosti

Kislost olja ni zaznavna, razen s posebnimi testi. Visoka kislost olja je lahko odvisna od oljčne muhe, ki spremeni njeno zorenje. Prava raven kislosti naših olj se nenehno vzdržuje.

Nadzor čistosti

Če so v olju snovi, ki ne bi smele biti v ekstra deviških oljih, vemo, da so na čistost izdelka vplivala rafinirana olja. In tega ne želimo.

AAF8569
AAF8625
2BM4730
AAF8395

Vsak dan izbiramo okolje

Zemlja je dobra, radodarna. Vsak dan nam ponuja svoje sadove, omogoča nam, da uživamo v lepoti njenih panoram.

Zato smo se odločili, da bomo naredili nekaj za spoštovanje okolja in planeta, na katerem živimo.

Uvedli smo fotovoltaiko, ustvarili sistem razsvetljave, ki zmanjša porabo električne energije za 35%, embaliramo samo v ekološke materiale, ki jih je mogoče reciklirati, in odlaganje odpadkov opravljamo odgovorno in ekološko. Trudimo se po svojih najboljših močeh in nenehno iščemo nove načine za izboljšanje.

"Naše vrednote, etika"

Naš uspeh je zahvaljujoč našim sodelavcem, s katerimi vsak dan sodelujemo z ramo ob rami in delimo iste vrednote in cilje. Sistem upravljanja omogoča, da se nenehno opominjamo, v kaj verjamemo.

Prisluhnemo sodelavcem, jih izobražujemo ter jih usmerjamo k idejam podjetja. Previdni smo, da imajo vsi enako obravnavo, da je med njimi harmonija in da so naši odnosi človeški, še preden začnemo z delom.

Skrbimo za tiste okoli sebe, ker nam pomagajo rasti.

SABINO BASSO

Leta 2015 so v podjetju Olio Basso na trg poslali linijo izdelkov vrhunske kakovosti in jo poimenovali Sabino Basso. Gre za skrbno izbiro najbolj priznanih italijanskih oljčnih sort za kolekcijo čistega ekstra deviškega oljčnega olja »Superior Category«.

En sam kraj izvora z vsemi njegovimi posebnostmi se skriva v liniji izdelkov najvišje kakovosti. Tipični okusi oljk Sicilije, Kalabrije, polotoka Sorrento in drugih krajev najdete v steklenicah z rafiniranim in prečiščenim dizajnom. Na videz izvirni, po okusu edinstveni.

Terminologija, ki jo je dobro poznati

Kaj sta DOP in IGP?

                  DOP je akronim za izraz »Denominazione di origine protetta« ali Zaščitena označba porekla, ki označuje hrano, ki je proizvedena v specifični regiji z uporabo tradicionalnih metod proizvodnje. DOP standard je prepoznaven in zavezujoč znotraj EU, širi pa se tudi preko meja zunaj unije.  Proces proizvodnje olj s tem certifikatom se mora skladati s specifičnimi protokoli, ki jih nadzoruje komite kakovosti.

                  IGP je akronim za izraz »Indicazione geografica protetta« oziroma zaščitena geografska označba, ki je podobna DOP, vendar je malenkost manj stroga.

Za potrošnika to pomeni obljubo, da je izdelek visoke kakovosti, kar je v svetu ekstra deviškega oljčnega olja zelo pomembno.

DESIGN

Izberite obliko, ki je osvojila New York in Berlin. Zaljubite se v vijugast profil, funkcionalen oprijem in senzorično etiketo,
ki na dotik spominja na deblo oljke.

Privlačen dizajn je zasnovan tako, da kar najbolje služi izdelku in ga ohranja v svoji prvovrstni aromi. 

Sprehod med izdelki Sabino Basso je kot je potovanje, v katerem vsaka steklenica obeležuje naš postanek na poti. Pustite da vas vodi po pokrajinah Italije, ki jih zaznamujejo okusi vrhunskega olja.