Receptarnica

Rižev narastek z rikoto in čokoladnimi koščki

Ne glede na vse se nikoli ne bi smeli odreči koščka sladkosti. Rižev narastek ima to moč, da nas bo popeljal naravnost v brezskrbno otroštvo, v kuhinjo naše babice a hkrati bo z rikoto in čokoladnimi koščki dodal noto sodobnosti.

Recept zadostuje za približno 4 tortice, pečene v modelu za mafine. Za več tortic, poljubno povečamo količino sestavin. 

Riž skuhamo v vreli vodi in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo. Nato mu primešamo rikoto, sladkor, stepena jajca in čokoladne koščke.

Preložimo v pekač za mafine in pečemo približno 45 min pri 180°C. Pečenega ohladimo in potresemo s sladkorjem v prahu.

Vam je recept všeč? Delite ga s prijatelji.

Share on facebook
Deli na Facebook
Share on twitter
Deli na Twitter
Share on linkedin
Deli na Linkdin
Share on pinterest
Deli na Pinterest

Komentar

Drugi recepti
Žafranova rižota z mesnimi kroglicami in pecorinom
Parmezanova rižota
Provansalski zelenjavni rižev narastek